
AVANTAJLARI NELERDİR?
KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN NASIL YARARLANIRIM?

Kentsel dönüşüm
Gemlik inşaat olarak kentsel dönüşümden Yararlanabilmeniz için TEK YAPMANIZ GEREKEN Türkiye Genelinde Bakanlık Yetkili Kuruluşu KENTSEL DÖNÜŞÜME 1 Binadan 1 Kişinin Başvurması YETERLİDİR.
ESKİ BİNANIZDAN YENİ BİNANIZA KADAR TÜM SÜREÇTE SİZİN YANINIZDA, SİZE DESTEK OLUR.
Kentsel Dönüşüm’ e yapacağınız başvuru ile Binanız için DEPREM RİSK RAPORU’ nu hazırlayıp BAKANLIKTAN SİZİN için ONAYINI çıkararak BİNANIZI KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA SOKACAKTIR.
Kentsel Dönüşüm Sürecinde Uzman Kadromuz ve Güvenilir Çözüm Ortaklarımız ile SİZE TÜM HİZMETLERİ Sunarak Binanızı Sizinle Beraber, Size her Konuda Destek Vererek YENİDEN İNŞAA ETMENİZİ SAĞLIYORUZ..
Kentsel dönüşüm riskli yapı analizi nasıl yapılır
Devletten yeni yapılacak olan konut için çıkarılan 6306 numaralı yasa ile kentsel dönüşüm kredisi veya kira yada taşınma yardımı alınabilmesi için binanın devlet tarafından sertifikalandırılmış kurumlar tarafından kentsel dönüşüm riskli yapı analizi yapılıp bunun belgelendirilmesi gerekmektedir. Peki sertifikalı kuruluşlar yada devlet tarafından görevlendirilmiş kurumlar ( belediyeler, üniversiteler, bazı meslek odaları ) binanızın nelerini göz önünde bulundurarak bu kadarı veriyorlar?
Binanın kentsel dönüşüm riskli yapı analizi nasıl yapılmaktadır
Bina veya müstakil bir evin yıkımının gerçekleştirilmesi ve nihayetinde yeni bir binanın devlet destekli olarak yapılabilmesi için bahsi geçen malikin riskli yapı belgeli olması gerekmektedir. İlk olarak şunu belirtmek gerekiyor ki kentsel dönüşüme bir binanın veya müstakil evin girebilmesi için mutlaka ömrünün tamamlaması veya depreme dayanıksız olması gerekmektedir. Deprem bölgesinde olmayan yeni yapılmış bir binanın tekrar yapımı için böyle bir kararı aldırmanız oldukça zor olacaktır! Peki binanın ekonomik ömrünü bitirdiğini, depreme dayanık sağlayamayacağını uzmanlar nasıl anlamaktadır?
Bu işlemlerin sağlanması ve riskli yapıdır kararı çıkmasından sonrada sizin yanınızda yer alan devlet tarafından sertifikalandırılmış bir çok özel kuruluşlar mevcuttur. Bu kuruluşlar binanızın özellikle bodrum katında yer alan kolon ve kirişlerinde bir çok testleri yapmaktadırlar yapılan bu testler neticesinde ” Riskli Yapı ” raporu hazırlanmaktadır. Yapılan bu kontrolü haricinde ise;
- Malik iki bin senesinden önce imar edilmiş ise
- İnşaatın yapılması aşamasında hazır dökme beton kullanılmamışsa
- Bodrum katta yapılan araştırmalarda rutubetin olması ve bu neden dolayı kolanlarda yer alan demirlerde paslanmaya rastlanılmış ise
- Binanı taşışan kolanlarda ve kirişlerde çatlaklar varsa
- Malikanenin bodrum katında suya dayanıklık amacı ile izolasyon yapılmamış ise
- Özellik ile bodrum katlarda otogar yapımı için binayı taşıyan kolonların bir veya bir kısmın kesilmesi durumda
- Yapılan araştırmalar neticesinde bina bodrumunda çökme gözlemlenirse
- Riskli alanlarda yapılan konut ise
Kentsel dönüşüm başvurusu için atılması gereken ilk adım binanın riski yapı raporu almasıdır. 20 yıldan daha eski binaların yanı sıra sağlamlığı konusunda soru işaretleri olan binalarda kentsel dönüşüme alınmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen lisanlı kuruluşlardan alacağınız kentsel dönüşüm risk raporu sonucunda ilk adım atılmış olur. Alınan rapor ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunulur ve ardından yasal süreç başlatılmış olur. Bu süreç sonucunda bina yıkılarak yeniden yapılır ve hak sahiplerine anlaşma kapsamında teslim edilir. İsteyen kişiler bu süreçte kentsel dönüşüm kira yardımı ve ya da kentsel dönüşüm kredisi haklarından yararlanabilmektedir.